Aparatele de contenţie – importanţa şi întreţinerea

Purtaţi aparatul de contenţie permanent în primele 6 luni după tratament şi în fiecare noapte pentru următoarele 6 luni până când vă sfătuieşte medicul specialist. Acest lucru e important pentru a asigura o stabilitate maximă a rezultatului obţinut la final şi pentru ca dinţii să rămână aliniaţi după îndepărtarea aparatului ortodontic.

aparate de contenţie
Aparatele de contenţie sunt pe viaţă!

Pentru a vă asigura că alinierea dinţilor va dura toată viaţa, aparatele de contenţie trebuie purtate în permanenţă, deşi nu e necesar în timpul zilei şi cu siguranţă nu în fiecare noapte. Subliniem că este importantă purtarea aparatului de contenţie imediat după îndepartarea aparatului ortodontic deoarece atunci dinţii sunt cel mai puţin stabili. Cu timpul perioada de purtare se va reduce dar acestea trebuie totuşi purtate pentru a putea intra uşor. Aparatele de contenţie sunt singura asigurare pentru ca dinţii îndreptaţi să rămână aşa în timp!
Scoateţi-vă aparatul de contenţie când mancaţi… şi întotdeauna păstraţi-l în cutia lui.
Curăţaţi-vă aparatul cu grijă o dată pe zi cu periuţa şi pasta de dinţi. Nu folosiţi niciodată apa fierbinte. Prin periaj se înlătură placa dentară şi se elimină mirosurile. Puteţi folosi pastilele efervescente de curăţat Corega Tabs (din farmacii) dar trebuie ştiut că acestea nu înlocuiesc periajul.
La început s-ar putea să vi se pară dificil să vorbiţi. Exersaţi vorbirea, cititul sau cântatul cu voce tare pentru a vă obişnui cu el mai repede.
Aparatele de contenţie se pot deteriora, deci trataţi-le cu grijă. Dacă pierdeţi sau deterioraţi aparatul de contenţie, vă rugăm să ne contactaţi cât mai repede posibil.

Nu uitaţi…

Întotdeauna aduceţi cu Dvs aparatul de contenţie la consultaţiile post-tratament.
Înlocuirea aparatului de contenţie este costisitoare, dar cu puţină atenţie ele pot dura multi ani!
Dacă aveţi întrebări sau îngrijorări legate de aparatul de contenţie, sau dacă acesta are nevoie de ajustări, contactaţi-ne. Nu încercaţi niciodată să îl ajustaţi Dvs.
După înlăturarea aparatului ortodontic veţi intra în faza de contenţie a tratamentului Dvs. Aparatele de contenţie se folosesc pentru a opri dinţii din a se deplasa înspre poziţia lor iniţială. Există mai multe tipuri de aparate de contenţie pe care le folosesc ortodonţii, fiecare dintre ele fiind ales în funcţie de problemele ortodontice cărora se adresează. Vom discuta cu Dvs opţiunile legate de aparatul de contenţie şi vă vom prezenta care dintre tipurile de aparate considerăm că vi se potrivesc cel mai bine. Aparatele de contenţie sunt considerate ca CEA MAI IMPORTANTĂ parte a tratamentului Dvs.
Aparatele de contenţie se vor purta în tot restul vieţii pentru a opri dinţii Dvs din a se deplasa din nou (ceea ce se mai numeşte şi recidivă). În mod normal aparatele de contenţie se vor purta permanent (24 din 24) pentru primele câteva luni, ele fiind scoase doar pentru a mânca sau a vă peria dinţii. Apoi pentru următorii câţiva ani aceste aparate se vor purta doar pe timpul nopţii. După aceea dinţii Dvs nu îşi vor mai „aminti” vechea lor poziţie de dinaintea tratamentului însă muşchii faciali în continuare vor mai încerca să îi deplaseze. Deci după doi ani, vă vom recomanda purtarea aparatelor de contenţie de câteva ori pe săptămână.
Amintiţi-vă să vă scoateţi aparatul de contenţie înainte de a vă peria dinţii şi periaţi-l şi pe acesta înainte de a-l pune din nou în gura. Atunci când îl scoateţi din gură pentru a mânca, vă recomandăm să îl puneţi în cutia lui pentru a nu-l pierde sau deteriora. Zâmbetul Dvs depinde de cât de conştiincios purtaţi acest aparat deci vă recomandăm să mergeţi mai departe pentru a face să merite tot efortul depus până acum!

Programare
Call Now Button