Cum se deplasează dinţii cu ajutorul aparatelor dentare?

Dinţii se deplasează ca şi răspuns la forţele care se aplică asupra lor. Bracket-urile sunt elementele care acţionează ca şi suport pentru arcuri. Ele sunt prinse de arc cu ligaturi gri, transparente sau colorate pe un arc ce conectează bracket-urile între ele şi produce forţele necesare pentru a direcţiona dinţii înspre poziţia lor corectă. Noi punem la dispoziţie de asemenea bracket-uri care nu necesită ligaturi, aşa-numitele bracket-uri auto-ligaturante.
În timpul deplasării dinţilor, arcurile şi elasticele sunt elementele care de fapt mobilizează dinţii. Deţinem controlul tri-dimensional asupra miscării dinţilor, prin intermediul bracket-urilor. Uneori pacienţii vor avea nevoie să poarte elastice intraorale sau să folosească dispozitive funcţionale şi aparate mobile.

bracketuri bracketsLigaturile

Ligaturile păstrează arcul fixat în bracket-uri pentru ca dinţii să se deplaseze. Deşi ele pot reprezenta accesorii asortate cu stilul personal şi un mod de exprimare, ele reprezintă o parte esenţiala a aparatelor ortodontice.

Programare
Call Now Button Secured By miniOrange