Disconfortul

Este normal pentru un pacient să experimenteze un uşor disconfort după aplicarea şi ajustarea aparatului ortodontic. Totuşi această durere uşoară poate face mâncatul sau muşcatul puţin inconfortabile la început. Recomandarea este de a mânca alimente moi şi de a păstra o igienă corespunzătoare. Încurajăm folosirea medicamentelor antiinflamatoare care se vând în farmacii fără prescripţie medicală (de exemplu Ibuprofen, Nurofen), atunci când este necesar, atâta vreme cât nu sunteţi alergic la aceste medicamente. Regula de bază este ca atunci când luaţi medicamente pentru înlăturarea disconfortului legat de aparatul ortodontic, acestea să fie cele pe care le luaţi în mod normal pentru durerea de cap.

Leziuni provocate de arc

În mod ocazional capătul arcului se poate deplasa şi poate irita gura pacientului. Uneori ajută să împingeţi arcul înapoi folosind radiera de la capătul unui creion până când se atinge de dinte. Dacă arcul nu se poate mişca înspre o poziţie confortabilă acoperiţi-o cât de mult posibil cu ceară ortodontică. Bineînţeles contactaţi-ne în prima zi lucrătoare astfel încât să putem rezolva problema cât mai repede posibil. în situaţia în care arcul este extrem de deranjant şi pacientul nu se poate întâlni curând cu medicul specialist ortodont, ca şi ultimă soluţie, tăiaţi arcul cu grijă cu ajutorul unui cleştişor de tăiat unghii sterilizat în prealabil.

Iritaţiile

Bracket-urile noi sau recent ajustate pot în primul rând să irite gura. Mai ales atunci când mâncaţi. O cantitate mică de ceară ortodontică reprezintă o protecţie excelentă între metal şi gura. Pur şi simplu luaţi o bobiţă de mărimea unei boabe de mazăre şi aplicaţi-o acoperind complet zona de pe bracket-uri care cauzeaza iritaţiile. Dacă aparatul cauzează iritaţii, încercaţi să îndepărtaţi arcul din zona iritată cu un tampon de vată sau o radieră. Daca arcul nu se deplasează, încercaţi să acoperiţi capătul cu o bucăţică de vată sau o cantitate mică de ceară. Dacă arcul încă provoacă durere, îl puteţi tăia cu o forfecuţă sau cleştişor de unghii, spălate şi sterilizate în prealabil.

Durere în timpul tratamentului

După aplicarea aparatului s-ar putea să simţiţi o durere generală în gură iar dinţii să fie sensibili când muşcă pentru 3 până la 5 zile. Aceasta se poate îndepărta prin clătirea cavităţii bucale cu o soluţie călduţă de apă cu sare. Dizolvaţi o linguriţă de sare într-un pahar de apă călduţă şi clătiţi gura în mod energic. Dacă sensibilitatea este severă, administraţi-vă un atiinflamator sau orice luaţi pentru durere de cap. Buzele, obrajii şi limba se pot irita de asemenea pentru 1-2 săptămâni pe măsură ce se întăresc şi obişnuiesc cu suprafaţa aparatului. Puteţi pune ceară ortodontică pe aparat pentru a ameliora iritaţiile. O să vă arătăm noi cum să faceţi asta.

Arcul facial (Head-Gear) nu se potriveşte

Uneori disconfortul arcului facial este cauzat de purtarea improprie a acestuia, altfel decât a fost prescris de medicul specialist. Vă rugăm respectaţi instrucţiunile primite de la medicul ortodont. Dacă unul dintre braţe s-a îndoit, vă rugăm să ne sunaţi pentru ajutor. În mod surprinzător, arcul facial (Head-Gear) doare mai puţin atunci când este purtat mai mult, deci asiguraţi-vă că îl purtaţi atât cât trebuie, conform orarului prescris.

Programare
Call Now Button