Ortodonţia pentru copii

Cel mai bine ar fi ca vizita la medicul specialist ortodont să aibă loc pe la vârsta de 7 ani pentru a se vedea dacă se impune tratament ortodontic şi care a fi cel mai potrivit moment pentru tratarea pacientului.
Primii molari permanenţi şi incisivii au erupt deja la această vârsta iar problemele de ocluzie pot fi evaluate (ocluzie încrucişată, înghesuiri sau alte probleme).
Atunci când tratamentul începe devreme, medicul specialist poate conduce/ghida creşterea mandibulei/maxilarului şi de asemenea erupţia dinţilor permanenţi.
Tratamentul timpuriu poate de asemenea regla lărgimea arcadelor dentare, poate câştiga spaţiu pentru dinţii permanenţi, evita nevoia de a extrage dinţi permanenţi, reduce posibilitatea de a afecta dinţii permanenţi, corecta obiceiurile vicioase precum suptul degetului şi a elimina deglutiţia anormală sau problemele de vorbire.
Cu alte cuvinte tratamentul timpuriu poate simplifica tratamentul de mai târziu.

Ortodonţia pentru adulţi

Tratamentul ortodontic poate fi încununat de succes la orice vârstă şi mai ales adulţii apreciază beneficiile unui zâmbet estetic. O mare parte dintre pacienţi au vârsta peste 21 ani.
Chirurgia ortognată este mult mai necesară pacienţilor adulţi deoarece maxilarul respectiv mandibula acestora nu mai este în creştere.
Adulţii s-ar putea de asemenea să fi suferit modificări sau chiar pierderea dinţilor sau osului pe care se sprijină dinţii (subgingival) şi au nevoie de tratament periodontal înaintea, în timpul şi/sau după tratamentul ortodontic.
Pierderea de os poate de asemenea limita direcţia şi proporţia necesară de mişcare a dinţilor care s-ar impune.

aparate dentare adulţi

Programare
Call Now Button