Tipuri de aparate dentare folosite în cadrul tratamentului ortodontic

Aparatele metalice tradiţionale

Aparatele metalice tradiţionale sunt cel mai comun tip de aparate ortodontice şi sunt astăzi mult mai confortatbile decât au fost vreodată. Fabricate din oţel inoxidabil de înaltă tehnologie, aceste aparate aliniază dinţii folosind bracket-uri şi arcuri metalice.
Cu aparat ortodontic metalic aveţi opţiunea de a adăuga elastice colorate pentru un zâmbet mai colorat şi unic.

Aparate placate cu aur

Aparatele din aur sunt similare cu cele metalice tradiţionale în multe feluri. Ele sunt fabricate din oţel inoxidabil placat cu aur prin procedee speciale sau chiar din aur.
Aceste aparate pot fi considerate drept o opţiune mai estetică decât aparatele metalice tradiţionale. Iar costul lor este în mod surpinzător comparabil cu cele mai multe aparate transparente.

Bracket-uri ceramice

Aparatele ceramice sunt confecţionate din materiale transparente şi de aceea sunt mai putin vizibile pe dinţi decât aparatele metalice. Din acest motiv aparatele ceramice se folosesc mai mult de către adolescenţii mai mari şi adulţii care sunt îngrijoraţi de partea estetică/cosmetică.
Deşi sunt din punct de vedere vizual mai putin proeminente, ele necesită o atenţie mai mare în ceea ce priveşte îngrijirea, deoarece aparatele ceramice sunt mai mari şi mai fragile decât omoloagele lor metalice.
Din aceste motive aparatele ceramice tind să se folosească mai mult pe arcada superioară decât pe cea inferioară.

Aparatele invizibile

Dispozitivele transparente (cum ar fi Invisalign) folosesc o serie de elemente invizibile, detaşabile şi mai confortabile pentru alinierea dinţilor. Şi nimeni nu poate observa purtarea lor deoarece aceste elemente sunt invizibile!
Pe lângă că sunt invizibile acestea mai sunt şi detaşabile deci puteţi mânca şi bea orice doriţi în timpul tratamentului iar în plus periajul şi folosirea aţei dentare nu mai reprezintă o provocare. Aceste aparate sunt confortabile şi nu conţin elemente metalice care să vă cauzeze iritaţii ale gurii în timpul tratamentului.

Aparatele linguale

Aparatele linguale sunt ascunse în spatele dinţilor şi sunt invizibile atunci când zâmbiţi. Acestea sunt 100% personalizate pentru a se potrivi cu forma dinţilor şi de aceea elementele metalice sunt create special pentru Dumneavoastră.
Aparatele linguale reprezintă o opţiune foarte rezonabilă pentru atleţi, fotomodele, actori/actriţe, muzicieni care cântă la instrumente de suflat sau alte persoane oficiale.

Programare
Call Now Button Secured By miniOrange